Gevoel voor vastgoedmensen

Talentvolle professionals op de juiste plek


Vastgoed vacatures    Makelaardij vacatures

Anders had ik deze stap nooit gezet

Nieuws PropertyPeople
24 June 2021

ANDERS HAD IK DEZE STAP NOOIT GEZET

Wat is voor een makelaar belangrijk in zijn werk? Het antwoord is natuurlijk plezier. Waar het om gaat, is om iedere dag met goede zin aan de slag te gaan. Jan van Gulik, registermakelaar en taxateur had een jaar geleden nooit kunnen denken dat hij nog zo’n ommezwaai zou maken. Hij werkte toen op een groot kantoor in de regio Leusden en ja, hij had plezier in zijn werk. Hij was druk, de zaken waren goed geregeld en ach, overal is wel iets. Hij dacht niet of hoogst zelden na over een andere baan, op een ander kantoor. En nu is hij sinds een paar maanden toch één van de drijvende krachten achter een klein en knus kantoor van ENTREE makelaars in Leersum. Eind vorig jaar gaf hij zijn baan op.

Eigenaar van ENTREE makelaars is Rens van Doorn. Hij was een al een tijdje van plan om naast het kantoor in Wijk bij Duurstede een tweede kantoor te openen. Hij had zijn ondernemersoog op Leersum laten vallen omdat hij daar een NVM kantoor kon overnemen. Met dit plan nam hij contact op met recruiter Amber van Slooten van PropertyPeople. Waarom eigenlijk? ”Ik had er zelf absoluut geen tijd voor en als ik dat wel had gehad, zou ik niet hebben geweten waar ik moest beginnen.” Amber wist dat wel. Zij is gespecialiseerd in de makelaardij en weet precies wat er in de branche speelt. Al is het in deze tijd ook voor een ervaren recruiter lastig om kandidaten te vinden. “Je zult er echt meer voor moeten doen.” Dus ondernam zij actie en keek zij welke makelaars in de regio allemaal actief waren. Zo kwam zij op een gegeven moment met Jan in contact. Was hij meteen enthousiast?

Geen doorsnee kantoor
Jan: ”Ja en nee, ik stond er niet afwijzend tegenover. Het werkgebied sprak me wel aan. Maar ik wilde natuurlijk niet zomaar alles opgeven.” Gesprekken volgden. Eerst telefonisch, daarna vond er op de huidige werkplek in Leersum een face to face gesprek plaats. Hoe ging dat?

Amber: ”Het is belangrijk om elkaar echt te leren kennen en een goed beeld te geven van de functie en het bedrijf. Rens had nog niet veel ervaring met sollicitatiegesprekken. Dus kon ik hem daarbij ondersteunen.” Rens: ”Ik dacht in ieder geval, wat een prettige man is dit, die past in ons team.” Jan: ”Ik vond het goed om te horen dat hij echt een plan had met het kantoor.”

Niet onbelangrijk is dat ENTREE makelaars geen doorsnee makelaarskantoor is (als die al bestaan). Zij hebben bijvoorbeeld ook volop oog voor het maatschappelijk belang. Wat treffend wordt geïllustreerd door de financiële ondersteuning van een project van Woord en Daad. ”10% van onze winst gaat naar een project in Burkina Faso, een land met veel werkloosheid en heel veel zonuren. In het project worden zonnepaneelmonteurs opgeleid.” Jan: ”Dat sprak me natuurlijk heel erg aan.”

"Ik had er zelf absoluut geen tijd voor en als ik dat wel had gehad, zou ik niet hebben geweten waar ik moest beginnen."

Van toegevoegde waarde
Gaat het goed met het kantoor? Geen spijt van zijn overstap? Jan: ”Het gaat heel goed. Met het kantoor en met mij. Er komen steeds meer mooie opdrachten binnen. Iedere dag ga ik met zoveel plezier naar mijn werk. Al moet ik toegeven dat ik zonder Amber deze stap nooit had gezet.” Rens is van zins om meer kantoren over te nemen en kijkt al om zich heen voor een derde of een vierde kantoor in de regio. “Ja, waarom niet. ENTREE bestaat dit jaar 10 jaar. Van makelaar ben ik geleidelijk steeds meer ondernemer geworden.” Amber kijkt net zo tevreden terug op de samenwerking: "Het is fijn om van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor zo’n leuke club.”

Recente artikelen

Nieuwsbrieven
19 September 2022
Nieuws PropertyPeople
25 May 2022
Nieuws PropertyPeople
28 April 2022
Nieuws PropertyPeople
24 June 2021
PropertyPeople gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.