Gevoel voor vastgoedmensen

Talentvolle professionals op de juiste plek


Vastgoed vacatures    Makelaardij vacatures

Vertrouwen is een werkwoord

Nieuws PropertyPeople
25 May 2022
VERTROUWEN IS EEN WERKWOORD
Over het onlangs gehouden property management event van mede-organisator PropertyPeople


Het was een boeiend event, op 11 mei in Utrecht. Dat hoogstwaarschijnlijk een vervolg zal gaan krijgen. Het kennisevent was bedoeld voor de eigenaren van vastgoedmanagement organisaties en investeerders. Het publiek, een kleine vijftig man sterk, werd bijgepraat over een uiterst relevant onderwerp: de waarde van de eigen onderneming. Hoe stel je die waarde vast en nog belangrijker, op welke manier kun je invloed uitoefenen op die waarde?
Het event was een gezamenlijk initiatief van Deloitte, Bloxs en Property People. Peter Sybesma legt uit: ”Bloxs is een ontwikkelaar van slimme software voor de vastgoedbranche. Ze hebben een goed product en groeien als kool. Samen hebben we het er al vaker over gehad dat het van zoveel waarde is voor een onderneming als je de beschikking hebt over een goed (automatisering)systeem en over goede mensen.” Waarmee eigenlijk het event was geboren. Deloitte bracht als derde partij de financiële kennis en ervaring in.

"Management is niet iets dat je er bij doet"

Perspectief en vertrouwen zijn belangrijk
Peter legde als spreker de nadruk op de waarde van het personeel in een organisatie. Zij vormen immers de grootste kostenpost, maar, zo hield hij het publiek een spiegel voor, wordt er genoeg gedaan om de mensen binnenboord te houden? Waarom wisselt zoveel personeel voortijdig van baan? Daarvoor zijn een paar oorzaken aan te wijzen, zo betoogde hij. “Het kan zijn dat een werkgever te kort schiet in de ondersteuning en de begeleiding van de nieuwe medewerkers. Maar net zo belangrijk is het dat een visie op de lange termijn niet ontbreekt. Zodat er commitment kan ontstaan. Hiervoor geldt dat vertrouwen echt een werkwoord is.” Wat er toe leidt, volgens Peter, dat de mensen hun woorden niet op een goudschaaltje hoeven wegen en zich vrijuit durven uit te spreken. Als dat vertrouwen eenmaal bestaat, als de mensen zich eenmaal thuis voelen in het bedrijf, zie je ook de resultaten verbeteren. Daar is volop onderzoek naar gedaan. “Maar vergeet niet, management is een vak. Management is niet iets dat je er bij doet.” Hij adviseerde de zaal om de visie die je hebt als ondernemer te delen met het personeel. “Laat ze zien waar je samen met hen naartoe wilt groeien. Daarmee geef je een perspectief.”

Personeel belangrijke factor voor ontwikkeling
Juist in deze tijd waarin het ook in de vastgoedbranche steeds lastiger wordt om mensen te vinden, is het van belang de mensen binnen je organisatie te behouden. Al was het maar omdat het verloop van personeel een nadelige invloed uitoefent op de waarde van de onderneming. Deloitte opende het event met het antwoord op de vraag hoe de waarde van de vastgoedorganisatie wordt vastgesteld. Een van de voornaamste factoren die van invloed zijn is personeel.

Peter ziet het organiseren van het event als een logische stap. “Eigenlijk ben ik al 20 jaar bezig met het ontwikkelen van mensen en het ontwikkelen van bedrijven. Dit is voor Property People een nieuwe manier om een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de branche.”

Recente artikelen

Nieuwsbrieven
19 September 2022
Nieuws PropertyPeople
25 May 2022
Nieuws PropertyPeople
28 April 2022
Nieuws PropertyPeople
24 June 2021
PropertyPeople gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.